hatstat
Prezentare:

 

In noul ansamblu rezidential RIVIUM, situat intr-o zona linistita, veti beneficia de apartamente,case si vile cu compartimentare moderna, la gri sau cu finisaje de mare finete executate conform preferintelor dumneavoastra, de catre specialistii nostri, cu un grad ridicat de rafinament al utilitatilor, cu locuri de parcare private.

 

Complexul este gandit in asa maniera incat sa ofere locatarilor sai conditii de viata excelente si confortul maxim. Drumurile sunt pavate iar perimetrul cartierului este delimitat de un gard, intrarea fiind posibila doar printr-un singur punct de acces restrictionat, asigurandu-se astfel linistea locatarilor sai.

 

Apartamentele ofera posibilitatea de a locui intr-un mediu modern, conferind un nou standard de viata, avand dimensiuni generoase, in armonie cu mediul natural, si beneficiind fiecare in parte de aproximativ 80-100 mp de gradina cu gazon - o adevarata oaza de relaxare!

 

Generozitatea spatiului, rafinamentul utilitatilor, pozitionarea avantajoasa, toate aceste atribute recomanda RIVIUM drept o alternativa de neocolit in alegerea unei case.

 

Localizare : jud. Sibiu comuna Selimbar Situat vis-a-vis de retail park-ul Sibiu (mall, hypermarket Real), Carrefour si Kaufland. Zona rezidenţială în plină dezvoltare, construcţii de locuinţe individuale tip vilă.

 

Datorită apropierii de limita oraşului Sibiu (câteva sute de metri), această zonă este vizată pentru extindere, datorită facilităţilor oferite şi accesului direct în oraş, distanţa până în centrul oraşului fiind de 4-5 km (bd. Vasile Milea). Terenurile amplasate între Sibiu-Şelimbar reprezintă “zona 1 de dezvoltare” din punct de vedere al investiţiilor cu caracter rezidenţial.
Apropierea faţă de funcţiunile comerciale.


Proiectul urmăreşte implementarea principiilor dezvoltării durabile în activitatea de construcţii, prin edificarea unei zone rezidenţiale caracterizată printr-un standard înalt de locuire.

 • EPC coeficient energetic = 0.8 în 2006
 • Sistem de evacuare a apelor separat ( pluviale / menajere )
 • Încurajarea folosirii de panouri solare pentru încălzire şi apă caldă, precum şi a sistemelor de pompe de căldură
 • Folosirea materialelor de construcţie neagresive mediului (ex. ferestre de lemn cu marca de provenienta a lemnului şi specificarea numărului de replantări efectuate, folosirea argilei în combinaţie cu var în tencuieli interioare)
 • Folosirea minimă a electricităţii în încălzire
 • Folosirea eficientă a geamului cu randament mărit HR++ - maximizarea luminozităţii naturale
 • Încălzirea pereţilor şi a pardoselii
 • Izolarea :
  • pereţilor mai mare sau = 3,0 m2K/W
  • planşee mai mare sau = 3,0 m2K/W
  • acoperiş mai mare sau = 4,0 m2K/W

 

Ansamblul residenţial Rivium este un proiect unitar din punct de vedere urbanistic şi estetic ce corespunde normelor europene de dezvoltare durabilă şi în armonie cu mediul natural.

 • intenţia de urbanizare este impusă de forma terenului, reţeaua stradală preia diagonala lungă a terenului, creionând senzaţia de mărire a
 • spaţiului urban propus, lărgirea şi diversitatea acestuia fiind accentuate. Perspectivele indirecte ale unghiurilor
 • stăzilor urmăresc efectul de surpriză al spaţiilor create, prin dispoziţia şi ritmul volumelor propuse.
 • panta naturală a terenului, opusă accesului principal, oferă locuinţelor cuprinse în ultima fază de dezvoltare a ansamblului, o deschidere deosebită spre peisajul încojurător (munţii Făgărăş), mărind totodată valoarea economică a acestora.
 • propunerea prezintă o parcelare a terenului în 55 de unităţi cu o suprafaţă variind între 600 şi 1100 mp, ocolind efectul de supradensitate

 

Descrierea modului de locuire propus prin prisma proiectării vilelor:

Spaţii generoase într-o locuinţă inteligentă ce satisface cele mai rafinate exigenţe. Cele mai noi standarde în domeniul construcţiilor conferă siguranţă şi confortul necesar familiei moderne.
Proiectarea vilelor are în vedere, prin sistemul constructiv propus – pereţi dubli de cărămidă cu termoizolaţie de vată minerală - un înalt grad de conservare a energiei din care rezultă o eficienţă maximă a exploatării şi costuri reduse de întreţinere pe termen lung.
Conceptul architectural propus oferă posibilităţi variate de adaptare şi personalizare a spaţiului interior. Materialele folosite la construcţie sunt în totalitate non-toxice, durabile şi ecologice. Având în vedere aceste aspecte, calitatea habitatului se defineşte prin conceptul de casă sănătoasă.


Caracteristici funcţionale :

 • Versatilitatea spaşiului în ceea ce priveşte mărirea sau micşorarea suprafeţelor atât în adâncime cât şi în lăţime, putând în acest fel să ofere clienţilor diferite posibilităţi de recompartimentare sau organizare a spaţiului interior în funcţie de buget, fără a schimba sistemul principal de construire a acestor unităţi.
 • Clarificările de împărţire decurg simultan cu etapele pe care proiectul le va parcurge şi cu dorinţele fiecărui viitor proprietar.
 • Terase largi ce implică utilizarea integrală a spaţiului construit şi ceea ce el oferă prin funcţionalitatea lui în diferite momente ale zilei. Pentru cei ce se tem de ierni şi intemperii, există soluţii de topire a zăpezii de pe terase, precum şi pachete reale de detalii în care termo, hidro şi fonoizolaţiile sunt rezolvate cu eficienţă, conferind un grad sporit de confort.

 

După operaţiunile de lotizare s-a efectuat etapa de urbanism, fiind realizat şi aprobat un plan urbanistic zonal.

 

Prin acesta s-a propus echiparea completă din punct de vedere tehnico-utilitar prin contribuţia investitorului, astfel încât etapa I de dezvoltare se concretizează în viabilizarea completă a terenului. Sunt autorizate şi în curs de execuţie lucrările de infrastructură drumuri interioare - proiectate cu o lăţime a carosabilului de 7 m (3,5 m pe sens) şi trotuare de protecţie de 1,5 m. Prin grija investitorului vor fi introduse reţelele de canalizare menajeră, alimentare cu apă, gaz si energie electrică, precum şi cablu pentru telefonie, internet şi tv. Se va realiza un sistem de drenare a apelor meteorice respectiv canalizare pluvială, separat de cea menajeră, pentru a respecta principiile dezvoltării durabile.

 

Parcelele individuale împreună cu construcţiile vor fi vândute complet echipate, fiind înlăturate grijile şi neplăcerile inerente cauzate de sistemul racordării la utilităţile publice.

 

De asemenea, perimetrul va fi complet închis, viitoarea zonă rezidenţială asigurând locuitorilor săi siguranţă şi respectarea vieţii private.

 

Prin regulamentul de urbanism adoptat s-au avut în vedere şi aspectul estetic, să existe o unitate arhitectonică astfel fiind impusă conformarea faţă de planul de mobilare, cu respectarea unor reguli privitoare la elemente de faţadă şi paletă coloristică, fiind autorizate construcţiile care prin volumetrie şi aspect exterior se încadrează în aspectul general al zonei şi al valorilor general acceptate ale urbanismului şi arhitecturii.

 

S-a urmărit îmbunătăţirea calităţii mediului, avându-se în vedere obiectivele specifice care să conducă la buna gestionare a spaţiilor verzi: dezvoltarea, completarea, extinderea, crearea aliniamentelor stradale, cu rol estetic, decorativ, dar şi de reducere a poluării atmosferice;

 

În vecinătatea unităţilor de locuit vor fi prevăzute plantaţii de talie medie şi înaltă, prin care să se asigure confortul fonic şi vizual al locuinţelor. De asemenea s-a recomandat ca delimitarea loturilor să se realizeze prin garduri vii, perene.

 

Un aspect important îl reprezintă obligaţia de colectare a deşeurilor menajere pe categorii, sortarea şi recuperarea acestora fiind o condiţie impusă tuturor viitorilor rezidenţi. Va fi încurajată – printr-un program de administrare a proprietăţii – reciclarea deşeurilor de natură organică prin folosirea utilajelor care prelucrează compost precum şi utilizarea compostului la întreţinerea spaţiilor verzi, fiind o metodă eficientă de diminuare a cantităţilor de deşeuri menajere.

 

Investiţia în întreaga infrastructură şi echiparea tehnico-edilitară este susţinută de către dezvoltator, din surse proprii, precum şi construcţiile primelor 4 unităţi – care vor fi vândute după finalizarea lor, complet finisate şi echipate, inclusiv cu amenajările exterioare aferente – alei auto, pietonale, spaţiu verde (grădină).

 

Celelalte unităţi vor fi contractate în următorul interval, pe măsura ce se va finaliza partea de infrastructură drumuri, pentru a facilita şi optimiza circulaţia în şantier.

 

Sperăm ca acest proiect, catalogat drept inedit pe piaţa imobiliară, să producă acel efect pe care l-am dorit, anume să demonstreze că în România se poate trăi la fel de civilizat ca în ţările Uniunii Europene, că putem să construim fără a distruge mediul, că există o calitate a locuirii care se reflectă în timp şi, mai mult, că soluţiile propuse de noi aduc beneficii care se raportează la o perioada lungă de întreţinere a locuinţelor prin eficientizarea costurilor de încălzire şi iluminare.